$hide=mobile

ATHEX Industrial Suppliers

SIL aardingsunits

Safety Integrity Levels, beter bekend als SIL, is een methode om een potentieel gevaarlijke werkomgeving op te sporen en te evalueren. Indien er zich een ernstige storing zou voordoen in een "systeem" met gerelateerde veiligheidsfuncties, worden de veiligheidsrisico's en mogelijke zware gevolgen voor arbeiders, infrastructuur en omgeving hierin onderzocht.   Met "Safety Integrity Levels" kunnen ingenieurs en procesveiligheid-adviseurs procesrisico's opsporen en evalueren, en ervoor zorgen dat deze gecontroleerd en beheerd worden tot een acceptabel niveau. Operationele omgevingen kunnen onderverdeeld worden in 4 verschillende niveaus, nl. SIL 1 tot 4, welke gebruikt worden om "omgevingen" en "systemen" te beoordelen. De meerderheid van werkzaamheden in de gevaarlijke procesindustrie├źn vallen onder SIL1 en SIL2-categorie├źn.


De EN 61508 "Functionele veiligheid van elektrische/elektronische/programmeerbare elektronische systemen" is bedoeld als basisnorm voor de veiligheid die onafhankelijk van de toepassing betrekking heeft op de functionele veiligheid van elektrische, elektronische en programmeerbare elektronische systemen. Hierdoor is ze de centrale norm op het gebied van de functionele veiligheid van besturingssystemen. Met deze norm worden de eisen aan veiligheidssystemen in de installatieveiligheid gedefinieerd.

    

De beoordeling van het materiaal is gebaseerd op een mogelijk falen door het in vraag stellen van de veiligheidsfunctie. Wanneer bijvoorbeeld een tankwagen die gevuld is met een geladen vloeistof zijn statische aardingsverbinding verliest, is de vraag die we in het SIL-perspectief moeten stellen of de aardingsunit dit verlies kan detecteren, en kan doen stoppen door de toevoer van de vloeistof te stoppen, zodat statische ladingen niet kunnen ophopen in de tankwagen. Als de omgeving SIL2 is geklasseerd, voorziet de IEC 61508-norm een waarschijnlijkheid van een gevaarlijke uitval van >= 10-7 en < 10-6 per uur. Om te voldoen aan de SIL-voorwaarden voor dit proces, moet de tankwagen een SIL2 classificatie hebben. Dit zorgt ervoor dat een falen van een reactie op het wegvallen van een elektrostatische aarding geminimaliseerd wordt tot een niveau dat aanvaardbaar is voor de oorspronkelijke risicobeoordeling.

    

Wanneer functionele veiligheid van processen wordt beoordeeld, moet statische aarding hier deel van uitmaken. Indien een aardingsunit faalt, en het wegvallen van een statische aarding niet wordt gedetecteerd, kan dit resulteren in elektrostatische ontladingen. Indien dit gepaard gaat met voldoende energie-overdracht, kan dit brand of explosies veroorzaken, met eventuele zware gevolgen. Een aardingscontrolesysteem moet een goede verbinding met een geverifieerde aarding kunnen registreren en een betrouwbare mogelijkheid hebben om opwekking en accumulatie van elektrostatische ladingen te verhinderen indien een verbinding met de aarde wegvalt. Deze veiligheidsfunctie kan in werking treden door de toevoer van het product te stoppen, en dus processen te stoppen.

In een SIL-omgeving met elektrostatische veiligheidsrisico's moeten aardingsunits voorgeschreven worden die voldoen aan de voorwaarden van dat specifieke SIL-systeem.
Maar ook als aardingssystemen worden toegepast in een niet SIL omgeving, voorziet een SIL-aardingsunit een indicatie van de betrouwbaarheid van de inherente veiligheidsfuncties van het apparaat op zich.


Vrije vertaling - Why choosing for SIL earthing systems ? (Newson Gale)

$show=/p/publicaties.html$type=two$h=300$c=6$meta=0$p=1

$type=two$height=60$c=6$icon=show$meta=0$cat=0$show=comment$show=/p/merken.html

$show=/p/kenniscentrum.html$type=three$cate=0$count=9$meta=0$p=1

$show=/p/testimonials.html$type=two$h=300$c=6$meta=0$p=1

$show=/p/case-studies.html$type=two$h=300$c=6$meta=0$p=1

$show=/p/white-papers.html$type=two$h=300$c=6$meta=0$p=1

$show=/p/folders.html$type=blogging$cate=1$count=10$meta=0$p=1

$show=/p/statisch-aarden.html$type=three$cate=0$count=9$meta=0$p=1

$show=/p/video.html$type=two$h=300$c=6$meta=0$p=1

$show=/p/ionisatie.html$type=three$cate=1$c=9$meta=0$p=1

$show=/p/tankappendages.html$type=three$cate=1$count=9$meta=0$p=1

$show=/p/verbrandingstechnieken.html$type=three$cate=1$count=9$meta=0$p=1

$show=/p/elektrische-verwarming.html$type=three$cate=1$count=9$meta=0$p=1

$show=/p/faq.html$type=two$cate=1$count=10$meta=0$p=1

$show=/p/explosieveiligheid.html$type=three$count=9$meta=0$p=1

$show=/p/nieuws.html$type=three$cate=1$count=12$meta=0$p=1

$show=/p/ons-aanbod.html$type=three$cate=1$count=9$meta=0$p=1

$show=post$type=carousel

Naam

aanbod,49,case studies,5,elektrische verwarming,2,explosieveiligheid,24,folders,1,in de kijker,47,ionisatie,21,kenniscentrum,18,merken,6,nieuws,101,publicaties,4,statisch aarden,19,tankappendages,3,verbrandingstechnieken,4,video,9,white papers,1,www,17,
ltr
item
ATHEX Industrial Suppliers NED: SIL aardingsunits
SIL aardingsunits
https://www.athex.be/athex-blog/2020/04/aardings-unit_earth-rite-mgv.jpg
ATHEX Industrial Suppliers NED
https://site-nl.athex.be/2020/04/sil-aardingsunits.html
https://site-nl.athex.be/
https://site-nl.athex.be/
https://site-nl.athex.be/2020/04/sil-aardingsunits.html
true
2477722766841216120
UTF-8
Alle updates Geen berichten gevonden LEES ALLES Lees meer Antwoord Cancel reply Delete Door Home BLZ UPDATES Lees alles AANBEVOLEN LABEL ARCHIEF SEARCH ALLE UPDATES Geen bericht(en) gevonden Back Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopas 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Gisteren $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volg THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy